Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Anyák napján sokan virággal köszöntik édesanyjukat. Az általunk készített virágnak több előnye is lehet a valódihoz képest: - egyedibb ajándék - látszik rajta, hogy megdolgoztunk vele, nem csak - Anyák napja magazin
részletek »

Anyák napi virág készítése: Origami, Floppy, Krepp papír virág hajtogatása

Anyák napja Tuti Magazin: Oldalam az édesanyákról szól, az anyukák tiszteletéről, megbecsüléséről, az ünnep eredetéről. Található az oldalon vers, SMS, idézet, mottó, hírek, cikkek a nagyvilágból, azaz, minden ami az anyukákról, anyukáknak szól ...
Anyák napja magazin
Itt vagy: Anyák napja magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Anyák napi virág készítése: Origami, Floppy, Krepp papír virág hajtogatása
Anyák napi virág készítése: Origami, Floppy, Krepp papír virág hajtogatása
Origami virág (jegyzettömb papírból) - Japán nyelven az 'Origami' egyszerűen papírhajtogatást jelent
Anyák napján sokan virággal köszöntik édesanyjukat. Az általunk készített virágnak több előnye is lehet a valódihoz képest: - egyedibb ajándék - látszik rajta, hogy megdolgoztunk vele, nem csak gyorsan letudtuk az anyáknapját egy szál virággal - nem szárad el és hal meg - környezetbarát - Virágot készíteni sokféleképp lehet, itt csak néhány ötletet írok le.
Origami virág

Papírból rengetegféle módon lehet virágot hajtogatni, és a neten található videók vagy képes leírások segítségével bárki, előképzettség nélkül könnyen elkészíthet akár többfélét is. Előnye, hogy nem kell semmilyen különleges hozzávaló, csupán egy papír, és némi hajtogatás. A mellékelt videón találsz egy origami virág készítési módot a sok közül, de ha rákeresel a neten az "origami virág" kulcsszóra, még többet is találhatsz.

Floppy virág

Ha van még régi 1.44-es floppy lemezed, és némi drótod, gép-virágot készíthetsz a segítségével. Óvatosan vedd le a lemez védőburkát, és vedd ki a kör alakú írható felületet belőle. Ez lesz a virág szirmai helyén. A drótot fűzd be a korong közepén, és készítsd el a virág szárát! A lemez védőborítóján lévő elcsúsztatható lapot kötözd a szár közepére, és máris kész a virág levele is. Bár a floppy virág az origaminál ritkább alkotóelemeket igényel, elkészítése könnyű, nehezen lehet elrontani.

Flakon virág

Ha van felesleges PET flakonod, abból is készíthetsz virágot. A csavaros nyak felett kb. 15 cm magasságban vágd ketté a flakont, majd függőlegesen vágj bele 4-6 csíkot, így kialakítva a szirmokat. Az egyes szirmokat lehajtva tartsd 5 cm magasságban egy égő mécses fölé, hogy az virágszirom módjára meghajoljon (vigyázz, hogy ne tartsd túl közel a tűzhöz)! Ha akarod, üvegfestékkel befestheted a szirmokat. Végül színes vagy krepp papírból porzókat és szárat is készíthetsz a virágnak. Bár a flakon virág elkészítése az eddigieknél nehezebb, és több a hibalehetőség, a módszerrel egész különleges virágokat is létre lehet hozni.
Hirdetés

Krepp papír (vagy textil) virág

Egy hurkapálcika (esetleg szívószál) tetejére fodrozott krepp papírt erősítesz (ragasztóval vagy befőttes gumival), majd a hurkapálcikát bevonod zöld krepp papír csíkokkal. A szirmok közepére más sárga golyócskát is ragaszthatsz bibeként. Krepp papír helyett textilt is használhatsz.

Virág rajzolása

Elsősorban kisebbeknek ajánlott, akik a fentieket még nem tudják elkészíteni, de nagyobbak is rajzolhatnak virágot anyák napjára. Ha nem vagy nagy rajzoló, vagy nincs ötleted, hogyan lehetne jó virágot rajzolni, keress mintákat a neten, és másold le azokat!
Papírból összecsukható origami virág
Origami virág hajtogatása. Nézd meg ezt a rövid videót, és tervezz Te is saját origami virágot magadnak. Továbbá, ajánlom tanár néniknek, óvó néniknek, s minden olyan szülőnek aki szereti a gyermekek helyiségeit, szobáit dekorálni.
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - Anyák napja, virág, készítés, ajándék, kézzel készített, Origami virág
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2011-06-05 20:21:13
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü